Sport Sport-topp

Stanley Cup-mästarna utslagna

St Louis Jori Lehtera firar efter att ha gjort mål i matchens första minut i det avgörande mötet med Chicago.
St Louis Jori Lehtera firar efter att ha gjort mål i matchens första minut i det avgörande mötet med Chicago.

De regerande Stanley Cup-mästarna från Chicago fick se sig besegrade i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen mot St Louis med 3–2.För Anaheim och Nashville blir det en sjunde och avgörande match.

Hemmalaget St Louis öppnade starkt och tog ledningen med 1–0 via Jori Lehtera bara en minut in i matchen. Carlton Parayko drygade ut ledningen drygt 12 minuter senare innan Chicagos Marian Hossa reducerade i slutet av perioden och Andrez Shaw kvitterade i början av den andra.

2–2 stod sig ända till mitten av den tredje perioden. Då satte St Louis Troy Brouwer den avgörande pucken i mål efter att Chicago-backen Erik Gustafsson blivit av med pucken.

St Louis kommer att möta Dallas i kvartsfinalen.

"Vi har momentum"

Det blir en sjunde och avgörande match mellan Anaheim och Nashville i NHL-slutspelet. Anaheim hade en 3–2-ledning i matcher och chansen att avgöra, men misslyckades. Nashville vann med 3–1.

– Jag tycker vi har momentum efter den här matchen och därmed också lite psykologiskt övertag, säger målskytten Mattias Ekholm till Aftonbladet.

I mitten av den andra perioden klev backbjässen Ekholm fram, assisterad av Calle Järnkrok, och gjorde 1–0. Hans lagkamrat James Neal drygade på ledningen knappt 10 minuter senare innan motståndarlagets Ryan Kesler reducerade i power play i slutet av den andra perioden.

Avgörande i Anaheim

Shea Weber gjorde 3–1-målet i tom kasse med tio sekunder kvar av matchen.

– Jag tycker att vi var riktigt bra ikväll. Det såg ut som i Anaheim de två första matcherna, vi spelade enkelt och struntade i om avsluten var snygga eller inte, säger Ekholm.

– Gör vi så, och ser till att motståndarna inte får så mycket chanser, då vet vi att vår offensiv kommer förr eller senare.

Den sjunde åttondelsfinalen mellan lagen kommer att spelas i Anaheim på onsdag, lokal tid.