Nöje Film TV

"Star Trek"-stjärna död i olycka

Anton Yelchin dog i en olycka. Arkivbild.
Anton Yelchin dog i en olycka. Arkivbild.

Anton Yelchin, mest känd från de nya "Stark Trek"-filmerna, klämdes till döds av sin egen bil. Nu sörjs 27-åringen av Hollywood.

Den ryskfödde amerikanske skådespelaren Anton Yelchin hittades livlös vid sitt hus i Los Angeles på söndagen. Enligt polisens presstalesperson klämdes han till döds mellan sin bil och en grind.

Exakt hur olyckan har gått till är okänt. Polisen misstänker inget brott men fortsätter att utreda händelsen.

Anton Yelchin debuterade 2000 med ett inhopp i tv-serien "Cityakuten" och etablerade sig två år senare med en roll i Steven Spielberg-serien "Taken". På senare år har han framför allt synts i regissören JJ Abrams två "Star Trek"-filmer där han gjorde rollen som Chekov.

Nyligen skrev han på att för att spela en av huvudrollerna i en tv-serie baserad på Stephen Kings roman "Mr Mercedes". Stephen King är också en av många kända personer som nu uttrycker sin sorg på Twitter:

"Fruktansvärda nyheter om Anton Yelchin, en galet talangfull skådespelare har lämnat oss för tidigt", skriver författaren.

"Det här är overkligt. Anton Yelchin var en sådan talang. En så stor förlust", skriver skådespelerskan Anna Kendrick.

Även JJ Abrams sörjer: "Du var briljant. Du var snäll. Du var rolig som fan. Och du var inte här tillräckligt länge. Saknar dig", skriver han.