Sport

Stark skyttetrio till OS

Håkan Dahlby (dubbeltrap), Stefan Nilsson (skeet) och Marcus Svensson (skeet) är de svenska skyttarna som är med i OS i sommar.
Håkan Dahlby (dubbeltrap), Stefan Nilsson (skeet) och Marcus Svensson (skeet) är de svenska skyttarna som är med i OS i sommar.

Årets skyttetrupp till OS är den starkaste någonsin.Ja, det hävdar i alla fall förbundets sportchef Jonas Edman.– Det ser väldigt bra ut, säger Håkan Dahlby, som tog OS-silver 2012.

Sverige skickar tre skyttar till de olympiska spelen i Brasilien i sommar. Tre skåningar.

Håkan Dahlby, 50, är en av dem. Marcus Svensson och Stefan Nilsson (båda födda 1990) de andra två. En trio som i juli dessutom ska till EM.

– Vi åker ner för att vinna och vara med i toppen. Ett delmål mot det stora målet Rio, säger Nilsson, som precis som Svensson är skeetskytt.

Tillsammans med Dahlby har Jonas Edman – OS-guldmedaljör 2000, då även Pia Hansen vann – aldrig sett en bättre svensk skytteuppsättning i OS.

– Ligger väl kanske något i det. Håkan har stor erfarenhet och fantastiska meriter. Marcus och jag är fyra år äldre erfarenhetsmässigt än senast och vi har ett antal prestationer mer i ryggsäcken, säger Nilsson.

Han vann i världscupen i fredags. Svensson segrade i tävlingen före det, i OS-staden.

– Och sen min uppåtgående kurva på det, säger Dahlby, som tävlar i dubbeltrap.

Nilsson igen:

– När vi var i London var vi absolut inte så starka som nu, men om vi är den bästa truppen någonsin vet jag inte.

– Det är vi nog fan, säger Svensson och skrattar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset