Nöje TV

Starka viljor i "På spåret"-finalen

På fredag är det dags för final i "På spåret" i SVT. Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl tävlar mot Anna Ekström och Göran Hägglund. Pressbild.
På fredag är det dags för final i "På spåret" i SVT. Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl tävlar mot Anna Ekström och Göran Hägglund. Pressbild.

Tågsäsongen i SVT börjar närma sig sitt slut och i finalen av "På spåret" ska de regerande mästarna Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl möta debutanterna Göran Hägglund och Anna Ekström. – När jag tävlar så vill jag gärna vinna, säger Hägglund.

De är två tävlingspar med helt olika inställning och förväntan som möts i finalen i SVT på fredag. Även om Göran Hägglund tydligt har visat sina vinnarinstinkter fredag efter fredag så berättar han att han inte hade förväntat sig att stå i finalen.

– Jag hoppades att vi skulle kunna vinna någon match så att jag skulle kunna behålla ansiktet, men jag ville främst se det som en rolig sak att medverka i ett program som jag har följt i många år och som jag vet att många tycker om att titta på, säger han.

För Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl som har medverkat i två säsonger tidigare – där de kommit tvåa en gång och vunnit den andra – var fallhöjden högre.

– Det är klart att man vill försvara sin titel, säger Höglund.

"En ära"

Vinnarskallar eller ej, nu står de i final tillsammans med sina respektive lagkamrater. Men vägen dit har inte varit odramatisk.

Nykomlingarna Hägglund och Ekström slog ut ett av favoritparen – Filip och Fredrik – i semifinalen.

– Jag har en väldig respekt för deras kunnande och deras bredd. De är både breda och djupa. Så att tävla mot dem var i sig en ära och att vinna var väldigt stort, säger Hägglund.

Slog rekord

Även Höglund och Rönndahl hade laddat upp med en riktig triumf inför finalen. I semifinalen mot Thomas Nordegren och Louise Epstein kammade de nämligen hem historiska 51 poäng.

– Man har ju sett dem gå fram som ångvältar och slå ned allt motstånd. Där kan man snacka om att ha bredd och kunskap om de mest udda områden, säger Hägglund och tillägger:

– Tillsammans är de ett fantastiskt par, så man går in med ett mycket stort mått av ödmjukhet när man ska möta det regerande mästarparet.

SVT
"Det är jättestort att ha kommit till final", säger Göran Hägglund som tävlar tillsammans med Anna Ekström i årets final av "På spåret". Pressbild.
SVT
Elisabet Höglund pluggade på i flera månader inför sin medverkan i "På spåret". Kvällen innan finalen tog hon det lugnt – och åt middag tillsammans med motståndarlagets Anna Ekström. "Den uppladdning jag skulle kunna göra, den hade jag redan gjort", säger Elisabeth Höglund. Pressbild.