Sport

Startar OS-förberedelser med vila

Anna Nordqvist vänder blickarna mot OS. Arkivbild.
Anna Nordqvist vänder blickarna mot OS. Arkivbild.

Hon har länge fått prata om OS, när nu golfen gör olympisk comeback efter 112 år.Men först nu, efter British Open, börjar golfstjärnan Anna Nordqvist själv fundera på Rio.– Och det kommer att kännas mer verkligt vid invigningen, säger hon.

Invigningen tänker hon se på tv hemma i Orlando. Det är dit hon längtar efter att bara ha varit hemma i tre dagar de senaste 2,5 månaderna.

– Jag ser fram emot att sova i min egen säng i mer än en dag i rad. Det blir mest vila nu i början, jag ska ta det lugnt och bara vara hemma. Sen kör jag i gång med träningen tillsammans med min tränare. Jag tror inte att jag haft någon full träningsvecka sedan i början av maj. Det har varit mycket tävlingar i sommar, säger Nordqvist.

Hon åker från Woburn, där British Open spelats i veckan, med mycket positivt när det gäller spelet.

– De första tre dagarna slog jag bollen i stort sett felfritt, säger hon.

Ska se på tv

Även puttningen har varit bra, även om bollarna inte trillat i, och resultatet blev därefter. Tre under par totalt räckte inte till någon topplacering.

– Jag får bortse från resultatet, jag har slagit bollen precis på det sätt jag behöver. Jag har bara inte haft något flyt på greenerna, säger hon.

Förutom att träna kommer sporttokiga Nordqvist att bänka sig i tv-soffan när OS sätter i gång.

– Då ska jag kolla ganska mycket på tv, säger hon.

Den 12 augusti åker hon till Rio och damernas golfturnering startar den 17:e.

"Mitt livs chans"

Flera av de främsta herrgolfarna avstår från OS, men damstjärnorna ser fram emot turneringen i Rio.

– Det är mitt livs chans att åka dit, säger världstvåan Brooke Henderson, Kanada, och får medhåll av världsettan Lydia Ko:

– Jag är supertänd. Ända sedan det blev beslutat har jag velat vara med. Jag älskar möjligheten att bli en olympier, säger nyzeeländskan.

Även segraren i OS-genrepet – British Open – ser fram emot tävlingen som startar om 2,5 veckor.

– Jag är väldigt förväntansfull, men efter att ta spelat fyra tävlingar i rad behöver jag vila först. Jag åker hem till Bangkok i åtta dagar för att vila och träna, säger thailändskan Ariya Jutanugarn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset