Sport

Stenson borta från segerstriden

Suck. Det gick inte alls för Henrik Stenson i Masters.
Suck. Det gick inte alls för Henrik Stenson i Masters.

Henrik Stensons jakt på en topplacering i Masters slutade med en krasch.Efter 72–75–78 och sammanlagt nio slag över par ligger han 43:a inför avslutningen – utan chans till stordåd.Jordan Spieth leder tävlingen med sina tre slag under par.

Det var blåsigt, det var kallt, det var svåra flaggplaceringar och han hade en putter som inte riktigt betedde sig som man önskade. Det var helt enkelt ingen rolig dag på golfbanan för den svenske världssexan.

– Nä, det var löjligt tufft där ute. Det är minimala marginaler när det är vindstilla, det är inte tänkt att man ska spela det så här. Jag missade på trean, jag missade på åttan och på nian, men det var egentligen billiga missar som kostade många slag. Jag ger bort den här tävlingen alldeles för billigt, säger han.

På trean blev det dubbelbogey efter att inspelet gått för långt, han slog putten så hårt att bollen rullade av greenen på andra sidan igen och det blev till att hämta en wedge. På 18 sköt han inspelet ut i publiken och där emellan blev det en hel del missade birdieputtar.

Lotteri

Den nyckfulla vinden ställde till det rejält.

– Det fläktade på 50 procent mer än i går, och då var det riktigt blåsigt. Det var nästan som att det var dumt att fundera över var bollen skulle landa, för man visste aldrig hur vinden skulle bete sig. Och medvindsslagen är inte heller så himla lätta. Det var ett lotteri där ute, säger han.

– Men samtidigt, på trean blåste det plötsligt inte tillräckligt, för där gick plötsligt bollen för långt...

På klockan

Efter tre dagar utan att något egentligen hänt resultatmässigt så verkade luften nästan gå ur Stenson under de sista hålen. Chansningarna med att spela aggressivt på de långa par 5-hålen på slutet betalade sig inte, och dagen slutade med det där publikbesöket och en dubbelbogey.

– Det var lite svajigt med tålamodet på slutet och så "hamnade vi på klockan" (en varning för långsamt spel). Det hjälpte inte heller. Nä, nu blir det ett träningsvarv med mycket publik i morgon, det är så jag får se på det.

Jordan Spieth leder tävlingen tack vara sina 66–74–73.