Sport Sport-topp

Stenson femma i PGA-mästerskapen

Henrik Stenson.
Henrik Stenson.

Henrik Stenson är i toppform. Efter en trög inledning på den andra rundan i PGA-mästerskapen lossnade det med besked.Efter ännu en 67-runda, tre under par, är svensken femma.

För snart två veckor sedan blev Stenson historisk när han vann British Open, en bedrift som innebar att han blev första svenska herrgolfare att vinna en majorturnering.

Drygt halvvägs in i PGA-mästerskapen på Baltusrol Golf Club i Springfield, New Jersey, är 40-åringen med i toppen igen.

Stenson slog ut på hål tio, inledde med två bogeys på de fyra första hålen och rasade i resultatlistan. Men en eagle, två under par, på hål 18 gjorde att Stenson utmanade i täten igen.

Därefter blev det birdie på hål ett och ännu en på det tredje. Och Stenson gav sig chansen att göra birdie även på fyra, fem och sex. Puttarna gick emellertid någon eller några centimeter fel. Till slut blev det dock ännu en birdie, på det näst sista hålet för dagen.

I delad ledning finns amerikanerna Jimmy Walker och Robert Streb. De är tio slag under par, fyra slag före Stenson. Streb klättrade åtta placeringar efter en fantastisk 63-omgång, vilket med sju under par är tangerat bästa resultat i majorsammanhang.

Emellan dem finns argentinaren Emiliano Grillo, som är två slag bakom och australiensaren Jason Day.

Alexander Norén gick runt fredagens runda på 68 slag, två under par, och avancerade till en delad 22:a plats, fyra slag sämre än Stenson. På samma plats finns ytterligare en svensk: David Lingmerth, som gick rundan på 70 slag och halkar ned i tabellen.

Fredrik Jacobson gick rundan på 71 slag och ser precis ut att klara cutten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset