Sport

Stenson i storform inför Masters

Henrik Stenson.
Henrik Stenson.

Henrik Stenson var nära att få till ett särspel om segern i USA-tourtävlingen i Houston.Men missade birdieputten på det sista hålet.– Jag spar det till en annan gång, säger den svenske golfstjärnan.

Underförstått sparar han säkert den putten till ett avgörande läge i US Masters, årets första major som spelas den här veckan.

Stenson fick nöja sig med andraplatsen i Masters-genrepet, ett slag bakom amerikanen Jim Herman som tog sin första seger på USA-touren. Han avslutade tävlingen på Houston-banan med en 68-rond, totalt 14 slag under par.

– All heder till Jimmy, han gjorde det riktigt bra. Jag spelade en stabil runda golf, en del slag var bra, även om de inte var fantastiska, och så satte jag några puttar vid rätt tillfällen, sade Stenson på presskonferensen.

– Jag hade några bra chanser på de sista nio hålen, men jag gjorde ett dåligt bunkerslag på 12:e hålet och missade sedan från knappa två meter. Men annars var det rätt så bra.

Hade han fått i sin 5,5 meter långa birdieputt på det sista hålet hade det blivit särspel. Men putten vek av åt fel håll.

Trump hjälpte till

Jim Herman, 38, tog sig inte in på PGA-touren förrän 2011 efter att ha spelat några år på utmanartouren Web.com Tour. Att han blev tourproffs tackar han Donald Trump för. Det var den nuvarande presidentkandidaten som uppmuntrade Herman, som jobbade på en av Trumps golfbanor, att ge sig ut på tourerna.

– Och han hjälpte mig ekonomiskt, han skrev en check, säger Herman.

Herman får nu boka om sin hemresebiljett, han är inbjuden till Augusta och årets första major. Dit åker också Henrik Stenson i bra form efter en tredjeplats och en andraplats i de två senaste tävlingarna.

– Jag slår bollen mycket bättre i år än tidigare år vid samma tidpunkt. Det är jag glad för. Och de två senaste dagarna har jag puttat bra, säger han.

– Jag är nöjd med utvecklingen och nu vill jag bygga på självförtroendet. För trots att jag slagit många bra långa järnslag så har jag inte känt mig helt säker. Kan jag bygga på det kommer jag att ha en bra vecka.

Fyller 40

Svensken, som klivit upp på sjätte plats på världsrankningen, hoppas också att puttningen ska bli stabil tills Masters börjar på torsdag.

– Som alla vet är puttningen en avgörande faktor om man ska lyckas på Augusta, säger Stenson, som aldrig lyckats riktigt bra i Masters utan har en 14:e-plats som bäst, 2014.

På tisdag fyller Stenson 40.

– Jag är i bra form, känner mig inte en dag äldre än 38, säger han.