Sport

Stenson nöjd med inledningen

Henrik Stenson vinkar till publiken.
Henrik Stenson vinkar till publiken.

Den färska British Open-mästaren Henrik Stenson är delad femma efter den första rundan av PGA-mästerskapen.Stenson gick trots "vissa brister i förberedelserna" runt på 67 slag, tre under par, och är delad femma.– Jag är nöjd med inledningen, sade han.

Stenson gjorde två bogeys i inledningen. Men en avslutande birdie, hans femte på inledningsrundan, tog honom tre under par.

– Jag är nöjd med inledningen, jag tycker att jag spelade en stabil runda. Jag hamnade inte i för svåra situationer vid något tillfälle; träffade många fairways, många greener och gav mig själv många bra chanser, sade Stenson enligt ESPN.

Helt nöjd var han dock inte. Segern i British Open – då Stenson blev första svenska herrgolfare att vinna en major – för elva dagar sedan satte vissa spår.

– Vid några tillfällen kanske vissa bristande förberedelser på green den här veckan lös igenom. Men allt som allt så tycker jag att jag puttade okej och gjorde det mesta av de jag behövde sätta. Några birdieputtar slank i också – tre under i en major är alltid bra, sade han.

"Redo att köra"

David Lingmerth inledde två under par. Lingmerth, som tillsammans med Henrik Stenson representerar Sverige när golfen är tillbaka på OS-programmet, gjorde en birdie på hål elva och avslutade med ytterligare en birdie på det 18:e hålet.

Leder gör amerikanen Jimmy Walker på 65 slag, fem under par, i den drygt trettiogradiga värmen på Baltusrol Golf Course i Springfield, New Jersey.

– Jag är förberedd och redo att köra den här veckan och det var trevligt att det visade sig. Att vinna en major vore stort. Tre dagar kvar, sade 37-åringen som tidigare har en delad sjundeplats som bäst i någon av de fyra majorturneringarna.

Mickelson spred bollar

Amerikanen Phil Mickelson har fem majorsegrar i karriären och var tidigare i juli nära en sjätte i British Open, där han fick se sig slagen av Stenson. Mickelson hade en dag där spelet inte riktigt fungerade. Han spred utslagen och hade fyra bogeys på sina första elva hål. Den 13-rankade 46-åringen avslutade emellertid med tre birdies och gick runt på ett över par.

– Jag är nöjd med hur jag kämpade mig kvar och kom tillbaka. Om jag kan göra något på 60 i morgon (fredag) kan jag vara med igen, sade han.

Alexander Norén är delad 36:a på par medan Fredrik Jacobson är delad 55:a på ett över par. Kristoffer Broberg och Rikard Karlberg gick båda på två över par, något som räckte till delad 81:a plats.

Sämre gick det för Jonas Blixt, som gjorde trippelbogey på första hålet och som inte fick spelet att stämma. Fem över par och en delad 133:e plats innebar att han får svårt att klara kvalgränsen på fredagen.

Tony Gutierrez/AP/TT
Henrik Stenson på Baltusrol Golf Club i Springfield.
Tony Gutierrez/AP/TT
David Lingmerth, bra med i inledningen av PGA-mästerskapen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset