Sport

Stenson: Vill vinna en major till

British Open-vinnaren Henrik Stenson spelar en ny major den här veckan.
British Open-vinnaren Henrik Stenson spelar en ny major den här veckan.

Han blev historisk som första svenske herrgolfare att vinna en major.Nu jagar Henrik Stenson en till – i PGA-mästerskapen i USA.– Du kan bara se framåt och försöka vinna en till, säger världsfemman.

Den 17 juli tog Henrik Stenson sin historiska majorseger i British Open och i veckan har han en ny chans, i PGA-mästerskapen, årets sista major.

Tävlingen i New Jersey, USA, har tidigarelagts på grund av OS och sex ytterligare svenskar kommer till start.

– Det har varit en fantastisk period men några hektiska dagar. Den (majorsegern) betyder enormt mycket. Både för mig själv personligen, men också för svensk golf. Vi har väntat i evigheter, sade den svenska golfstjärnan på tisdagens presskonferens inför tävlingen, enligt PGA:s webbplats.

– Sedan är det ju inte så att jag kommer att luta mig tillbaka och säga att jag är nöjd. Att vinna en major var mer eller mindre det enda jag inte lyckats med i min karriär, men nu blickar jag framåt och vill vinna en till.

Efter veckans majortävling, som spelas på banan Baltusrol i Springfield, väntar bland annat OS i Rio de Janeiro som invigs om drygt en vecka och Ryder Cup i Minnesota, USA, i månadsskiftet september/oktober.

– Jag tror att jag har några bra år till i mig och ska fortsätta försöka utvecklas. Om du inte gör det kommer de unga killar och tar över. Men jag har fortfarande kvar hungern.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset