Sport

Stensons avslutning räddade dagen

Man ska träffa den lilla bollen – inte den stora.Så brukar Henrik Stenson förklara golf för den oinvigde.Tyvärr var det just det han gjorde när utslaget på det mytomspunna 17:e hålet gick i vattnet.– En dåligt slagen wedge vid fel tillfälle. Men skönt att kunna rädda dagen ändå, sade han efter sin parrond på Nordea Masters.

Turneringens fixstjärna fick se de båda spelkamraterna Lee Westwood (–4) och Rikard Karlberg (–2) få ett bättre resultat, men kan ändå vara nöjd med att det blev bättre efter den lite skakiga inledningen.

Bro Hof-banan kan vara väldigt oförlåtande ibland.

– En parrunda är inte bra, men heller inte katastrof. Jag tog inte vara på par 5:orna och slog den där dåliga wedgen i vattnet på 17, summerar Stenson dagen.

Just vattenbesöket på korthålet inför de stora läktarna kom oväntat – och onödigt.

Lös träff

Stenson, som med liten boll menar golfbollen och stor boll menar jordklotet – förklarar:

– Jag slog den för löst. Fick en dålig träff så den landade på kanten och spann ned i vattnet. Inte bra att göra en dubbelbogey där. Men det blir ändå lite mindre jobbigt framöver tack vare avslutningen, sade han.

Avslutningen – Stenson inledde på det tionde hålet – innebar tre birdies och ett skutt från en plats långt bak i fältet till en delad 63:e plats.

Avståndet upp till de sex spelare – Clement Berado, Andrew Johnston, Sebastien Gros, Scott Henry, Marc Warren och Florian Fritsch – som delar ledningen är fem slag.

TT: Vad var så svårt med par 5:orna i dag?

– Ja, jag hade problem med dem. Jag missade green på 12:an och greenerna här är så uppdelade i sektioner, med starka konturer mellan dem. Ligger du lite halvtaskigt är det väldigt lätt att få en dipp vid kanten, och då blir det väldigt svårt. Sen så hamnade jag i vattenhinderkanten på 13 och mellan klubbor på 15 och från ett läge jag inte riktigt kunde träffa green. Nä, det finns slag att tjäna på par 5:orna, jag lyckades inte med det i dag.

Bra start av Westwood

Lee Westwood – som jagar sin fjärde seger i tävlingen – lyckades med det mesta.

Fyra slag under par räckte till en delad sjundeplats efter dagen.

Fjolårsmästaren Alexander Norén gick runt på tre slag under par.

– Jag är nöjd med en 69:a, det ska man alltid vara. Med lite bättre puttning hade den varit ännu bättre. Banan var lite tuffare än vanligt i dag, lite längre. Det var svårt att komma riktigt nära pinnarna, och det blev riktigt många slag. Men får jag bara igång puttningen så kan det här sluta bra, sade Norén.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset