Sport Sport-topp Nyheter

Stjärnan släpps – misstankarna kvar

Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck begärs häktad misstänkt för ett brott som kan flera års fängelse. Arkivbild.
Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck begärs häktad misstänkt för ett brott som kan flera års fängelse. Arkivbild.

Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck släpps efter att ha suttit anhållen sedan i tisdags. Men han misstänks fortfarande för ett brott som kan ge flera års fängelse.

Trots misstankarna väljer kammaråklagare Jenny Granqvist att inte begära Antonio Lindbäck häktad.

"Vi har vidtagit viktiga utredningsåtgärder under anhållningstiden som inte hade varit möjliga utan att gripa och anhålla den misstänkte personen", säger Jenny Granqvist i ett pressmeddelande.

Antonio Lindbäck, 31, greps av polis på Ica Maxi arena i Kumla direkt efter Indianernas seger hemma mot Lejonen i speedwayens elitserie.

– Han förnekar de misstankar som läggs honom till last, sade Antonio Lindbäcks advokat Åke Broné till Expressen dagen därpå.

Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg vill i nuläget inte ge några besked om hur brottsmisstankarna påverkar Lindbäcks framtid i klubben.

– Vi ställer oss ingenstans förrän jag har talat med hans advokat. Sedan ska jag ställa mig på någon sida, säger Dan-Åke Moberg till TT.

Åklagaren har inte belagt Lindbäck med några restriktioner och i teorin kan han därmed köra den tävling i Polen som enligt hans sajt är schemalagd i helgen. Därefter har Indianerna en match borta mot Piraterna på tisdag.

Brottet som Antonio Lindbäck misstänks för kan ge mellan två och sex års fängelse. Han har tidigare åkt fast för att ha kört full vid upprepade tillfällen. I fjol dömdes han till en månads fängelse för grov rattfylla.