Nöje Musik TV Metro Music

Stjärnorna har anlänt till Gotland

På lördagen anlände Lisa Ekdahl, Little Jinder och Magnus Carlson till inspelningen av TV4:s "Så mycket bättre".
På lördagen anlände Lisa Ekdahl, Little Jinder och Magnus Carlson till inspelningen av TV4:s "Så mycket bättre".

Nu börjar inspelningarna av TV4:s "Så mycket bättre" på Gotland. Magnus Carlson, Lisa Ekdahl och Little Jinder är de första artisterna på plats. – Jag är inställd på att ge allt, säger Lisa Ekdahl till TT.

Den sjunde säsongen av TV4:s "Så mycket bättre" spelas i vanlig ordning in på pensionat Grå Gåsen i Burgsvik på Gotland. I höst kommer tv-tittarna få se Magnus Carlson, Lisa Ekdahl, Little Jinder, Danny Saucedo, Jill Johnson och Tommy Nilsson tolka varandras låtar. En som också skulle ha varit med är Freddie Wadling som gick bort förra veckan, 64 år gammal.

"Fått deras välsignelse"

TV4 har beslutat att artisterna ska tolka Wadlings låtar som vanligt när det är dags för hans dag och Magnus Carlson är den som kommer ta mest ansvar under den dagen.

– Jag är nog den i gänget som kände honom bäst. I helgen träffade jag Bella, Freddies fru, och hans närmaste bekantskapskrets. Det känns bra, vi har fått deras välsignelse att hylla honom här, säger Magnus Carlson.

Little Jinder valde att tacka ja till att vara med i programmet just för att Wadling skulle vara med. Nu har hon hyllat honom genom att tatuera in "Cortex", ett av Freddie Wadlings tidigare band, på sin arm.

– Jag hade sett fram emot att träffa honom så himla mycket, säger hon.

Tolkar varandras låtar

Samtliga artister har sett fram emot inspelningen av programmet under lång tid och säger att det, trots sorgen efter Freddie Wadlings bortgång, är spännande att äntligen ha landat på Gotland.

– Som låtskrivare är det förstås roligt att få höra sina låtar tolkas, men framför allt är det också så kul att få ta tag i andras låtar och göra dem till sina egna, säger Lisa Ekdahl.

Hyllningsavsnittet är det första som spelas in.

– Mycket av programmet kommer att vara som ett vanligt avsnitt, men ändå inte, eftersom Freddie inte är med oss. Men all musik och alla tolkningar kommer framföras runt bordet. Vi kommer med största sannolikhet även göra en del kringaktiviteter som Freddie hade tänkt sig, som beskriver honom som person. Sedan kommer vi nog även ge arkivmaterial lite större utrymme och komplettera med intervjuer med andra som kände Freddie väl, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Yvonne Åsell / SvD / TT
Den folkkäre artisten Freddie Wadling skulle ha medverkat i årets upplaga av "Så mycket bättre". Arkivbild.
Karl Melander/TT
Martin Nygren, exekutiv producent för TV4:s "Så mycket bättre", är också på plats vid inspelningen.
Karl Melander/TT
Magnus Carlson och Josefin "Little" Jinder var några av de första artisterna som anlände till Gotland för inspelningen av "Så mycket bättre".