Nöje Nyheter

Stjärnorna kritiska mot Cosby

Bill Cosby på väg till rätten i Philadelphia på onsdagen.
Bill Cosby på väg till rätten i Philadelphia på onsdagen.

Nyheten om att sexbrottsanklagelserna mot Bill Cosby nått domstol slog ned som en bomb på onsdagskvällen. Även i sociala medier. Twitter och Facebook svämmade över av reaktioner av den 78-årige komikern.

Bilden av legendariske komikern har gått från mysfarfar till sexbrottsling och flera av Hollywoods stora namn är nu öppet kritiska mot Cosby.

Regissören Judd Apatow är en av dem som ventilerar sina åsikter:

"Cosby har ägnat hela sitt liv åt att med hot, stämningar och pengar försöka tysta de kvinnor han har förgripit sig på. Förhoppningsvis får dessa kvinnor nu berätta sina historier i domstol", skriver han på Twitter.

Apatow får medhåll av "Girls"-skaparen Lena Dunham, som skriver: "Tacksam över stämpeln i Bill Cosbys brottsregister, precis som livet för de kvinnor han våldtagit har stämplats för alltid".

"Vita huset"-skådespelaren Joshua Malina hakar på tåget: "God fortsättning, @billcosby. Hoppas det nya året ger dig det du förtjänar", twittrar han.

Sammanlagt har mer än 50 kvinnor vittnat om hur Cosby ska ha drogat och i ett flertal fall förgripit sig på dem. Flera av händelserna ska ha inträffat flera decennier tillbaka i tiden, och Cosby har konsekvent nekat till alla anklagelser om sexualbrott.

Åklagare i Pennsylvania vill att rätten prövar misstankarna om att Bill Cosby drogade och förgrep sig på en kvinna 2004. Stjärnan släpptes i går mot en miljon dollar i borgen inför förhandlingarna som återupptas den 14 januari.

Charles Sykes/AP/TT
Lena Dunham. Arkivbild.