Nöje Nyheter Världen

Stjärnornas ord efter Orlando-dådet

"Jag ber för offrens familjer", skriver Lady Gaga på Twitter. Arkivbild.
"Jag ber för offrens familjer", skriver Lady Gaga på Twitter. Arkivbild.

Stjärnor världen över uttrycker sin sorg och vrede över söndagens massaker i Florida, då över 50 personer dödades på gayklubben Pulse.

En av många som har delat med sig av sina tankar kring dådet är Lady Gaga. På Twitter skriver hon att hon ber för offrens familjer och drömmer om att världen ska reflektera över vad man kan göra för att stoppa våldet. Även Ricky Martin skriver kortfattat:

"Jag är homosexuell och jag är inte rädd. Kärleken övervinner allt".

Via Instagram skickar den svenska artisten Sarah Dawn Finer sina tankar och böner till offren och deras anhöriga. "Det här är så fruktansvärt och tragiskt, jag står enad med alla mina bröder och systrar i denna hemska tid", skriver hon.

"Hjärtan brister"

"Girls"-skaparen Lena Dunham konstaterar att det bara var några dagar sedan "The Voice"-stjärnan Christina Grimmie dödades, en nyhet som krossade många hjärtan.

"Nu brister våra hjärtan för gaysamhället i Orlando, som inte var säkra ens på den plats som de har skapat åt sig själva. Våra hjärtan brister för ett land där det är så här nyhetsrapporteringen ser ut dag efter dag", skriver hon på Instagram.

USA kommer samman

"När vissa människor dödar för att andra människor vill älska – då brister mitt hjärta", skriver den svenska operasångaren Rickard Söderberg på Twitter. Även komikern William Spetz har formulerat sina känslor på Twitter:

"Det går inte att förstå. Hur kan så få människors hat kunna krossa all kärlek på en sekund?" skriver han.

Laverne Cox, känd från tv-serien "Orange is the new black", fokuserar på styrkan i gemenskapen efter dådet.

"Jag blir djupt rörd av att se hur amerikaner överallt kommer samman efter tragedin i Orlando och ger blod, kärlek och stöttning", skriver hon på Twitter.

Richard Shotwell
Lena Dunham är en av flera kändisar som uttrycker sorg och ilska efter massakern i Orlando, Florida. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset