Sport

Stolt Sörenstam hyllar Stenson

OS-golfen kunde inte ha fått en bättre comeback.En av de ansvariga och stolta att det ens kom dit var extra glad.– En helt otrolig dag, säger Annika Sörenstam.

Annika Sörenstam var en av dem som uppvaktade IOK och såg till att få in OS på programmet för sju år sedan.

Hon var dessutom med och valde spelformat och ritade även ett förslag till design på OS-bana tillsammans med Jack Nicklaus.

Sörenstam gillade vad hon fick se i Rio.

– I början av veckan satt jag hemma framför tv:n och tittade och tyckte det såg bra ut, men så kommer man hit så är det en helt annan känsla. Jag gick de fyra sista hålen, och det var otroligt spännande. Men också kul att lyssna på publiken, många var ju inte golfkunniga och hade aldrig sett golf förr.

TT: Vad hörde du?

– Det var mest på portugisiska, men det var ju mycket "uuuuh" och "huhu". De bara slog ett slag och bollen gick framåt och folk skrek "wow". Det var jättekul. Och spänningen... sista hålet, det kan inte bli bättre. Två världsstjärnor, par 5:a och birdie vinner.

TT: Känner du stolt att du är en del av det här ens blev av?

– Jag är stolt. Men det är många som har jobbat stenhårt för det här. Man blir stolt när man går omkring och ser allt. På en vanlig golftävling ser du inte Sverigehattar eller fotbollströjor, det är roligt. Om golfen nu ska växa runt om i världen, så måste man få in ny publik. Det här är ett firande, det är fest, det är musik. Medaljpresentationen var jättespeciell. Det måste vara roligt för de som varit med och spela.

TT: Vad säger du om Henrik Stensons insats?

– Han gjorde det jättebra. Klart han är besviken att det inte blev guld när det var så nära, men målet var medalj och han tog ett silver. Jag tycker han ska vara stolt. Han har haft en otrolig sommar, det har varit full rulle överallt. Vi som golf-Sverige ska vara stolta över hans prestation.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset