Nyheter Sverige

Storbrand på Waxholms hotell

En brand bröt på tisdagskvällen ut på anrika Vaxholms hotell.
En brand bröt på tisdagskvällen ut på anrika Vaxholms hotell.

En brand bröt under tisdagskvällen ut på anrika Waxholms hotell utanför Stockholm. Byggnaden i hamnområdet utrymdes och ingen människa är skadad, enligt brandkåren.

– Branden startade på altanen, och den har spritt sig in i byggnaden. Vi arbetar med att bryta upp väggar och tak. Det är komplicerat och vi måste kontrollera att det inte brinner i själva konstruktionen, säger Niklas Carlweitz, ledningsopertör på Storstockholms brandförsvar.

Ett 40-tal brandmän från 16 enheter arbetar med att släcka, och enligt Carlweitz var eldsvådan inte under kontroll vid 22-tiden.

– Det är väldigt mycket rök, säger Christian Lundblad som är på plats utanför hotellet, till TT.

Den del av kajen, som hotellet är beläget på, är avspärrad, men runt byggnaden står omkring tio brandbilar, två ambulanser och några åskådare.

– All räddningspersonal verkar lugn så jag gissar att ingen är skadad, men med tanke på all rök är branden definitivt inte släckt, säger Lundblad.

Hotellet byggdes ursprungligen 1856 men brann ner 1899. Därefter byggdes det upp igen 1903. Från 1981 och ett antal år framåt drevs rörelsen av den legendariske krögaren Åke Söderquist.

Christian Lundblad
En brand bröt på tisdagskvällen ut på anrika Vaxholms hotell..
Anders Wiklund/TT
En brand bröt på tisdagskvällen ut på anrika Vaxholms hotell.