Nöje Musik TV

Storfavoriter repar i Globen

Rysslands Sergej Lazarev repeterade sitt tekniskt avancerade nummer till "You are the only one" i Globen under fredagen.
Rysslands Sergej Lazarev repeterade sitt tekniskt avancerade nummer till "You are the only one" i Globen under fredagen.

Eurovision-förberedelserna rullar vidare i Globen. Under fredagen repar samtliga bidrag i den första semifinalen – däribland två av de stora favoriterna.

Sergej Lazarev, som tävlar för Ryssland, har länge varit en av de stora favoriterna i årets Eurovision Song Contest.

Under veckan i Stockholm har han dock haft det lite motigt – under de första repetitionerna i måndags föll han mitt i bidraget "You are the only one".

På fredagens repetitioner, de första som är helt öppna för pressen, var det också problem med det tekniskt avancerade numret. Bilderna på hans "Måns Zelmerlöw-skärm" tajmade inte alls med musiken och SVT fick bryta och börja om från början.

– Vi har mycket jobb kvar, det är många detaljer som måste fixas. Det är ett väldigt svårt nummer, det händer mycket, säger Sergej Lazarev när han möter presskåren efteråt.

Betydligt bättre gick det för Iveta Mukutjian från Armenien. Hon har seglat upp som en favorit under veckan – det är många som gillar hennes låt "Lovewave" och numret som lyckas vara både avskalat och storslaget.

Hon var också nöjd på den efterföljande presskonferensen:

– Jag kände mig mycket mer säker, det kändes fantastiskt. Det var mycket bra för att vara den andra repetitionen.

Den första semifinalen avgörs på tisdag.

Claudio Bresciani/TT
Sergej Lazarevs scenshow har av många jämförts med Måns Zelmerlöws vinnarshow från i fjol – fast på steroider.
Claudio Bresciani/TT
Aremniens Iveta Mukutjian har seglat upp som en av de stora favoriterna i den första semifinalen i årets Eurovision Song Contest.
Claudio Bresciani/TT
Iveta Mukutjian och den stora Eurovision-scenen i Globen.