Sport Fotboll

Stormig CL-uppladdning för PSG

Det var då det. Efter Serge Auriers vulgära videopåhopp i helgen är förhållandet till Zlatan Ibrahimovic förmodligen inte lika hjärtligt. Arkivbild.
Det var då det. Efter Serge Auriers vulgära videopåhopp i helgen är förhållandet till Zlatan Ibrahimovic förmodligen inte lika hjärtligt. Arkivbild.

I Chelsea har lugnet lägrat sig efter turbulensen under José Mourinho.Samtidigt har en ivoriansk storm dragit in över Paris Saint-Germain.Efter Serge Auriers avstängning blir det tunt i högerförsvaret i Champions League-åttondelen.

Om det var lugn och ro Paris Saint-Germain ville ha inför åttondelsfinalerna mot Chelsea i Champions League förstörde Serge Aurier planerna i helgen.

Den ivorianske högerbacken förolämpade bland andra tränaren Laurent Blanc och den svenska storstjärnan Zlatan Ibrahimovic, med sexanspelningar, i en video som publicerades på det sociala nätverket Periscope.

Aurier, som skulle ha startat matchen mot Chelsea, stängdes på söndagen av på obestämd tid för sina vulgära påhopp. Han bad visserligen om ursäkt – "Jag gjorde något riktigt idiotiskt. Jag ber mina lagkamrater, tränaren, klubben och supportrarna om ursäkt. Särskilt tränaren. Jag kan bara tacka honom för allt han gjort för mig. Jag accepterar alla konsekvenser" – men då var skadan redan skedd.

– Man får tycka vad man vill, vi lever i en demokrati. Men vad gäller Serge Aurier så jobbade jag för att få hit honom för två år sedan. Jag noterar att det är många i hans generation som får ägna sin tid åt att ursäkta sig. Det är beklagligt. Han straffar sig själv och han straffar klubben inför en åttondelsfinal i Champions League, sade Blanc på presskonferensen inför matchen.

"Har stört lite"

Flera spelare ska ha bett att få en översättning av skandalvideon och enligt det franska sportmagasinet L'Équipe har några av dem uttryckt en önskan om att slippa träffa Aurier igen. PSG-ledningen står inför ett delikat beslut. Aurier är bara 23 år, har tre år kvar på sitt kontrakt och köptes 2014 för motsvarande 110 miljoner kronor från Toulouse.

– Klubben har beslutat sig för ett straff. Om det kommer ett annat kommer ni att få reda på det. Det här har stört laget lite, men vi kommer att förbereda oss som vanligt. En spelare har satt sig själv offside, han kommer inte att vara med, men i övrigt inga ändringar, sade Blanc.

Ställs mot Hazard

Den mest konkreta konsekvensen av avstängningen är att Blanc inte kan använda sitt normala förstaval till höger i backlinjen. I stället får förmodligen nederländaren Grégory van der Wiel, som ersatte Aurier när flera spelare i förstaelvan vilades mot Lille i helgen, uppgiften att bromsa Chelseas belgiska landslagsstjärna Eden Hazard.

I Chelsea är det lugnare.

Efter den svaga inledningen på säsongen och turerna runt José Mourinho gav lördagens målfest mot Newcastle, 5–1, ytterligare arbetsro för tillfällige tränaren Guss Hiddink och hans manskap.

– Vi fick en fantastisk start (i helgen). Nu kommer säsongens viktigaste matcher och vi går in i veckan med stort självförtroende, sade mittbacken Gary Cahill till Chelseas webbplats.

Stekheta kreatörer

Veteranen, som gjorde sin första ligastart för säsongen, var nöjd med många delar i spelet.

– Vi sprang hem, satte press, vann ofta tillbaka bollen direkt efter att vi tappat den. Det var glädjande. Samtidigt var våra kreativa spelare stekheta. Vi gjorde det mesta rätt, sade Cahill.

Cahills mittbackskollega John Terry missar mötet med PSG på grund av en lindrigare lår- och ledbandsskada.