Sport Sport-topp

Stormigt efter Oklahomas seger

Oklahoma Citys Steven Adams, i blått, hamnade i händelsernas centrum efter semifinalsegern mot Golden State.
Oklahoma Citys Steven Adams, i blått, hamnade i händelsernas centrum efter semifinalsegern mot Golden State.

Mästarlaget Golden State föll i den första NBA-semifinalen mot Oklahoma City.Efter matchen bad en av spelarna om ursäkt: Oklahomas Steven Adams. Nyzeeländaren uttryckte sig klumpigt, och möjligen rasistiskt, på presskonferensen.

Golden State, det regerande mästarlaget i NBA-basketen, såg ut att gå mot en bekväm seger i den första semifinalen mot Oklahoma City.

Men i andra halvlek hämtade bortalaget in 13-poängsunderläget och vann till slut med 108–102.

Mycket tack vare Russell Westbrook.

– Han är troligen ligans snabbaste guard. I andra halvlek tappade vi vårt fina offensiva spel, och det hade mycket att göra med hans fart och aggressivitet, sade Golden State-coachen Steve Kerr.

Westbrook svarade för 27 poäng i matchen, 19 av dem kom i den tredje perioden då Oklahoma City började hämta in Golden States försprång.

– Mitt jobb var att ha fokus på anfallet och att få igång lagkompisarna. Vi har ett bra lag, som trots att vi inte spelade som bäst ändå lyckades vinna, sade Westbrook.

Golden State-stjärnan Stephen Curry svarade för 26 poäng i matchen.

Efteråt handlade det mesta om Oklahoma City-centern Steven Adams kommentar på presskonferensen då han beskrev Golden States spelare som "kvicka små apor".

– Jag tänkte inte klart. Det var ett uselt ordval. Jag försökte bara beskriva hur svårt det är att jaga runt efter deras killar, sade Adams senare enligt flera amerikanska medier.