Sport

Storseger för Elfsborg mot Hammarby

BORÅS 2016-04-07
BORÅS 2016-04-07

Målskytt på straff. Men också syndabock genom att orsaka två straffar själv.Arnór Smárason fick ingen rolig kväll när Hammarby föll tungt, 1–4 mot Elfsborg.– Vi hade inte mycket tur i dag, säger islänningen.

Det var inte Hammarbys match på Borås Arena. I alla fall inte enligt resultattavlan.

I stället hade Elfsborg marginalerna på sin sida den här gången – till skillnad mot i söndags då laget föll mot Häcken trots en betydligt bättre insats.

Ett tidigt mål, Viktor Prodell efter knappt sex minuter, och ett till direkt efter pausvilan – av Victor Claesson sedan Arnór Smárason orsakat sin första straff – satte en tydlig prägel på matchen.

Men i övrigt dominerades spelet i stor utsträckning av Hammarby, trots en rejält ommöblerad startelva. Tre skador och ett sjukdomsfall hade tvingat Nanne Bergstrand att sätta yttermittfältarna Fredrik Torsteinbø och Arnór Smárason som ytterbackar.

Det blev utslagsgivande.

Självmål och straffar

Torsteinbø blev lurad vid Elfsborgs första mål, sedan var Arnór Smárason otursgubbe vid de övriga.

– Jag har väl spelat back en, två gånger i allsvenskan. Jag är ingen försvarsspelare, men vi var tvungna att lösa det på något sätt, säger islänningen.

– Vi fick ha yttermittfältare, eller anfallare egentligen ju, på båda ytterbacksplatserna. Vi blev lite straffade för det i dag.

Matchen hade kunnat sluta annorlunda. Men mitt i Hammarbys mest intensiva kvitteringsjakt kom ytterligare ett gulsvart mål.

Ett inkast från – gissa vem – snappades upp av Simon Hedlund som via Hammarbymålvakten Ögmundur Kristinsson och mittbacken Richard Magyar sköt bollen i mål.

"Spännande spel"

Några minuter senare fick Arnór Smárason ytterligare en straff emot sig och Marcus Rohdén bättrade på till 4–1.

– Den första straffen kan ges. Den andra kändes väldigt tveksam, säger Arnór Smárason.

– Men det var en sådan dag helt enkelt, så det är skönt att det är match igen redan på söndag

Mot Häcken i söndags ägde Elfsborg stora delar av matchen, men förlorade poängen.

Mot Hammarby blev matchbilden den omvända.

– Fotboll är ett spännande spel. Det här var en mycket jämnare match än siffrorna visar, säger Elfsborgsmanagern Magnus Haglund.

– Men i det långa loppet brukar bra prestationer, som den Hammarby gör i dag, ge utslag i poängkolumnen.