Sport Sport-topp

Storspel bakom Washingtons seger

Washingtons målvakt Braden Holtby storspelade i 4–1-mötet med Philadelphia. Även Nicklas Bäckström hade en mycket bra dag på jobbet med ett mål och två assist.
Washingtons målvakt Braden Holtby storspelade i 4–1-mötet med Philadelphia. Även Nicklas Bäckström hade en mycket bra dag på jobbet med ett mål och två assist.

Nicklas Bäckström gjorde ett mål och noterades för två assist när hans Washington besegrade Philadelphia med 4–1 i Stanley Cup-slutspelet.Samtidigt storspelade lagets målvakt Braden Holtby.

Washington leder nu matchserien med 2–0 i bäst av sju matcher efter en övertygande seger mot Philadelphia på hemmaplan.

Assisterad av Nicklas Bäckström och Marcus Johansson inledde Washingtons John Carlson målskyttet i slutet av den första perioden. Jason Chimera drygade ut ledningen till 2–0 för hemmalaget i början av den andra perioden innan Philadelphias Jakub Voracek gjorde lagets enda mål.

"Är otrolig"

Washingtons målvakt Braden Holtby gjorde det svårt för Philadelphia med hela 41 räddningar och hyllades av lagkamraterna efter matchen.

– Han är otrolig. Han gör räddningar överallt, och ibland är det chockerande hur han får stopp på pucken. Han är så bra. Han är otroligt viktig för oss. Han vinner matcher varje vecka och han har gjort det hela året. Han var en mycket stor del i segern, sade Marcus Johansson till nhl.com.

Holtby storspelade

Samtidigt som Holtby storspelade i målet drygade Aleksandr Ovetjkin, även han assisterad av Nicklas Bäckström och Marcus Johansson, ut ledningen till 3–1 i slutet av den andra perioden innan Bäckström satte 4–1 i matchens slutminuter.

Bäckström utsågs till en av matchens stjärnor. Han har sammanlagt gjort fyra poäng på två slutspelsmatcher.

Det tredje mötet mellan klubbarna spelas i Philadelphia på onsdag.

Läs också