Sport

Storvretas målorgie sänkte Falun

Fem mål – på mindre än fyra minuter. Det bjöd Storvretas innebandyherrar på när laget ryckte från 3–2 till 8–2 i slutperioden i torsdagens SM-semifinal borta mot Falun. Alexander Rudd och Rasmus Sundstedt blev tvåmålsskyttar för Storvreta, som till slut vann med just 8–2 och leder med 2–1 i matcher.

Falun, som har vunnit tre raka SM-guld, var illa ute redan i kvartsfinalen mot Mullsjö där det krävdes en avgörande sjunde match för att säkra avancemanget. Nu måste Falun vinna åtminstone en bortamatch i Uppsala för att kunna vända mot Storvreta.

Bättre gick det för de regerande svenska mästarna på damsidan. Mora vann den första semifinalen borta mot Iksu med 4–3, efter att ha lagt grunden med en 3–0-ledning efter första perioden. Malin Andreasson gjorde de två första målen för Mora, som lyckades hålla undan trots att Iksu vann skottstatistiken med förkrossande 36–16.

I den andra semifinalen vann seriesegraren Pixbo enkelt (6–2) hemma mot Endre. Sara Helin sköt fyra av målen för Mölnlyckelaget.

Damernas semifinaler spelas i bäst av fem matcher.