Sport

Strålman nätade men Pittsburgh vann

Anton Strålman gjorde ett av Tampa Bays två mål i första matchen efter en långdragen skada.
Anton Strålman gjorde ett av Tampa Bays två mål i första matchen efter en långdragen skada.

Tampa Bays Anton Strålman var tillbaka efter benbrottet och gjorde mål direkt.Men Pittsburgh vann den andra semifinalen i NHL-ishockeyn med 3–2 efter förlängning.

Redan efter 40 sekunder in i förlängningen avgjorde Pittsburghs store stjärna Sidney Crosby. Han ropade till Bryan Rust för att få hans uppmärksamhet.

– Jag visste inte exakt vad han tänkte göra. Det blev en perfekt passning till ett ställe där jag kunde få till ett bra skott, säger Crosby till nhl.com.

Det står nu 1–1 i matchserien.

Sedan det olyckliga benbrottet i matchen mot New York Islanders den 25 mars har Tampa fått klara sig utan sin Anton Strålman. Men till den andra semifinalen i slutspelet var han tillbaka med full kraft och fick göra sitt första mål sedan matchen mot samma lag, Pittsburgh, den 20 februari.

Blev allt bättre

Strålmans mål blev lagets första sedan Pittsburgh inlett med två mål i första halvan av första perioden.

Tillfället kom efter framspel av Victor Hedman och Jonathan Marchessault. Marchessault passade till Strålman mellan motståndarna Patric Hörnqvist, Sidney Crosby och Conor Sheary, och Strålman satte pucken i mål ovanför målvakten Murrays plockhandske.

– Det tog lite tid innan han kom in i det. Få känslan för pucken, få känslan för rytmen. Men förutom det, Strålman är Strålman ... och jag tyckte att han blev bättre allt eftersom, säger Tampa Bays tränare Jon Cooper.

Tampas andra mål kom kort efter från Jonathan Drouin i första periodens sista minut.

Dominerade i slutet

Pittsburgh var det starkare laget i sista perioden och hade inte mindre än 19–6 i skott i tredje perioden och förlängningen.

– Det kändes som att vi var det bättre laget i slutet. Vi gav dem inte en lugn stund... jag tycker att vi gjorde det väldigt bra i tredje perioden, säger Pittsburghs Patric Hörnqvist.

Nästa match i semifinalserien spelas i Tampa Bay på onsdag.