Sport Sport-topp

Strömberg i Signells OS-trupp

Carin Strömberg fick plats i OS-truppen.
Carin Strömberg fick plats i OS-truppen.

Handbollens förbundskapten Henrik Signell har tagit ut truppen till OS.Carin Strömberg, Viborg, får chansen i skadade Johanna Ahlms frånvaro.– Jag tror Carin nu kommer att få ett internationellt genombrott på den här nivån, säger Signell.

Att sätta ihop en OS-trupp som bara får vara 14 spelare stor blev till ett pussel för den nytillträdde förbundskaptenen Henrik Signell.

Men när bilden till slut lagts ut så valde han att satsa på att enbart åka med en vänstersexa (Loui Sand) och att ge Carin Strömberg chansen på "rätt" position (mittnio).

– Vi är i ett läge där en del har åkt på lite skador, men det är alltid roligt med nya spelare som får chansen att spela på den här nivån. Johanna Ahlm har sina styrkor, Carin Strömberg har sina. Jag är övertygad om att hon kommer göra bra saker i OS. Carin är väldigt bra med mittsexspelet, lite tyngre i sitt sätt att spela. Bra på genombrott och släpper boll bra, en skicklig spelare som är bra på att sätta andra i läge, säger Signell.

Strömberg själv är såklart glad över beskedet.

– Jättekul. Det är något extra stort, det känner man bara utifrån förberedelserna, sade hon dagarna före trupputtagningen när hon fick frågan hur det skulle kännas om hon tog en plats.

Ensam Sand

Gruppspelet i OS blir inte lätt, förutom något svagare Argentina väntar möten med Sydkorea, Ryssland, Nederländerna och Frankrike.

Signell ser fram emot utmaningen.

– Vi har pratat målsättning och på att fokusera på våra olika delmål. Ett rimligt resultatmål kan vara att nå semifinal, säger han.

TT: Var det självklart att Loiu Sand skulle vara ensam på vänstersex?

– Nä, det var det inte. Det finns massor av olika scenarier där också. Men vi kände nog att vi har en bra backup där. Man kan byta bakåt, för att vila lite, man kan spela med linjespelare där som går på övergångar, så det känns rätt nu.

Känns i kropp

Vänsternian Linnea Torstenson gillar den trupp som tagits ut.

– Ja, vi ser oerhört starka ut. Bra spann erfarenhetsmässigt. Vi har spelare som kan göra olika saker, viljan att vinna och prestera finns där. Det känns i kroppen att det börja närma sig. Det ska bli riktigt roligt, säger Torstenson.

Sverige inleder OS mot Argentina den 7 augusti.

På onsdagen tas herrarnas OS-trupp ut.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset