Sport Sport-topp

Strandberg avstängd av förbundet

Carlos Strandberg. Arkivbild.
Carlos Strandberg. Arkivbild.

Carlos Strandberg missar både U21-landslagets EM-kvalmatch mot Georgien och ytterligare en allsvensk match för AIK. Fotbollsförbundets disciplinnämnd stänger av honom efter det uppmärksammade strypgreppet på en lagkamrat under en match.

AIK stängde av Carlos Strandberg i den allsvenska matchen mot Gefle efter strypgreppet på lagkamraten Daniel Sundgren i samband med mötet med Falkenberg den 20 maj.

Det svenska fotbollsförbundet anmälde händelsen till disciplinnämnden, som på torsdagen beslutade att Strandberg stängs av under tiden 28 maj till 3 juni. Strandberg missar därmed U21-landslagets match mot Georgien den 3 juni och AIK:s allsvenska hemmamatch mot Örebro den 28 maj.

"Ur ett sportsligt perspektiv är det jättetråkigt. Jag tycker att Carlos har sett bra ut den senaste tiden, men jag respekterar naturligtvis disciplinnämndens dom", säger U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson på förbundets sajt.

Den uttagna U21-truppen mot Georgien var från början utökad till 22 spelare och Ericson har ännu inte beslutat sig för om han ska kalla in någon ersättare för Strandberg.

Carlos Strandberg låneavtal med AIK löper ut i sommar, så efter avstängningen blir den allsvenska matchen mot Kalmar Kalmar i juli troligen hans sista innan han återvänder till CSKA Moskva.