Sport Fotboll

"Suarez är dödligt effektiv"

Barcelonas Luis Suarez, till vänster, firar ett av sina mål mot Guangzhou.
Barcelonas Luis Suarez, till vänster, firar ett av sina mål mot Guangzhou.

Två storstjärnor saknades.Då slog den tredje till.Luis Suarez sänkte kinesiska Guangzhou med ett hattrick när Barcelona gick till final i klubblags-VM.

När Lionel Messi och Neymar saknades tog Luis Suarez över showen i Yokohama, Japan. Den uruguayanske fotbollsstjärnan gjorde alla tre målen i 3–0-segern.

– Luis Suarez är dödligt effektiv i straffområdet. Han gör alltid mål och är en spektakulär spelare, sade Barcelonas tränare Luis Enrique.

Suarez gjorde 1–0 på en målvaktsretur i 39:e minuten, svarade för matchens prestation då han tog ner Andres Iniestas passning på bröstet och sköt 2–0 på volley i början av andra halvlek, och satte trean på straff.

Det var Guangzhous första förlust sedan den brasilianske tränaren Luiz Felipe Scolari tog över i juni. Laget drabbades av en otäck skada då Zou Zheng bröt benet i första halvlek.

Suarez skadade anfallskollega Neymar satt på läktaren och Lionel Messi lämnade återbud på grund av buksmärtor, troligtvis på grund av njursten.

Barcelona möter River Plate från Argentina i finalen på söndag och kan bli det första laget som vinner turneringen för tredje gången.

– Vi vet inte om Messi och Neymar är tillbaka då, sade Luis Enrique.