Sport

Subban ut på bår med nackskada

Montreals P K Subban krockade med en lagkamrat och skadade nacken.
Montreals P K Subban krockade med en lagkamrat och skadade nacken.

Montreal vann NHL-matchen mot Buffalo med 3–2. Men Canadiens hade svårt att glädjas åt segern sedan P K Subban lämnat isen på bår med en nackskada.

Subban kolliderade med lagkamraten Alexej Emelin i slutet av matchen och blev liggande på isen. Backstjärnan fick en nackkrage på sig innan han fördes av isen på bår för vidare transport till sjukhus.

– Han fick en nackskada men kan prata och röra på kroppen, sade Donald Beauchamp i Montreals kommunikationsstab till Montreal Gazzette.

För Montreal-spelaren Max Pacioretty väckte Subbans skada tråkiga minnen. För fem år sedan blev han själv skadad i en liknande händelse och fick hjärnskakning och en sprucken ryggkota.

– Det var svårt att se det här, det väcker jobbiga minnen, och jag hade svårt att koncentrera mig efteråt, säger Pacioretti till klubbens webbplats.

Enligt ett uttalande från Montreal lämnade P K Subban sjukhuset under fredagen och mår efter omständigheterna bra. Nackskadan ska inte vara allvarlig.

Detroits svenskar var inblandade i två av tre mål när Red Wings besegrade Winnipeg Jets med 3–2.

Henrik Zetterberg fick en assistpoäng till Dylan Karubs 1–2-mål. Därefter gjorde Jonathan Ericsson sitt tredje mål för säsongen drygt tolv minuter in i andra perioden, framspelad av Niklas Kronwall.

Läs också