Sport

Sundsvall hakar på i toppen

Sundsvalls Stefan Silva har precis gjort 2–0 mot Falkenberg.
Sundsvalls Stefan Silva har precis gjort 2–0 mot Falkenberg.

En imponerande första halvlek räckte.Gif Sundsvall tog ännu en seger, 2–1 mot Falkenberg, och hakar på i den absoluta toppen av allsvenskan.Men det var dramatiskt – bland annat till följd av en felaktig slutsignal.

Gif Sundsvall har imponerat stort hittills i år men mot Falkenberg hade laget aldrig vunnit i allsvenska sammanhang. Låt gå för att lagen bara mötts två gånger men någon fullpoängare hade det inte blivit – något Sundsvall var fast beslutet att ändra på.

Redan i den 12:e matchminuten gav den för dagen EM-uttagne islänningen Rúnar Sigurjónsson Sundsvall ledningen och bara tio minuter senare stod det 2–0 på resultattavlan efter att Eric Larsson serverat Stefan Silva öppet mål.

"Giffarna" fortsatte sedan att rada upp chanser.

– Vi måste göra 3­–0 också på alla de chanser vi skapade, säger Lars Gerson.

Hemmalaget hade full kontroll på matchen och statistiken i halvtid talade sitt tydliga språk: 7–1 i avslut.

"Får gratischans"

FFF-tränaren Hans Eklund var ärlig efter matchen.

– Vi möter ett lag med bra självförtroende. Vi får visserligen en gratischans där i slutet men det hade varit orättvist om vi satt den, säger han.

Falkenberg gjorde några justeringar i halvtid, in kom Kamal Mustafa samtidigt som man flyttade upp positionerna mot ett lite mer passivt Sundsvall. Med kvarten kvar att spela kom reduceringen.

Helt plötsligt var det match igen.

– Vi blir lite bekväma samtidigt som vi börjar slarva med passningsspelet, säger Lars Gerson.

Slut till slut

I slutminuterna skapade Falkenberg några kvitteringschanser innan domare Bojan Pandzic blåste av matchen. Trodde alla. Efter konversation med fjärdedomaren visade det sig att Pandzics klocka visat fel och matchen fortsatte.

En allmän förvirring uppstod både på och utanför planen.

– Det var ju fel på matchklockan också, jag tror alla klockor var fel i dag, säger Lars Gerson.

Några minuter senare ljöd slutsignalen för andra gången och den här gången var det slut.

Falkenberg är därmed fortfarande utan poäng på konstgräs i år.

– Vi lever mycket på att komma in i närkamper men på konstgräs går det för fort för att det ska bli det. Omvänt går det långsammare när de andra lagen kommer till oss, men vi vet om förutsättningarna, säger Hans Eklund.

Läs också