Sport

Superanfallarna ska fixa finalplats

Två av tre superanfallare: Erik Pettersson och Christoffer Edlund.
Två av tre superanfallare: Erik Pettersson och Christoffer Edlund.

En Zlatan Ibrahimovic är bra, två vore fantastiskt, tre skulle kanske vara lite svårhanterat.Sandviken har till slut kommit på hur de bäst använder sina tre superanfallare.– Det är ingen trollformel, men jag tycker vi får ut mest av dem nu, säger tränaren Anders Jakobsson inför semifinalen mot Västerås.

Det tog några månader innan allt föll på plats.

Med notoriska målskyttar som Christoffer Edlund (59 mål i grundserien), Erik Pettersson (45) och Patrik Nilsson (18) i samma lag borde varje tränare gnugga händerna, men det kan bli för mycket av det goda också.

– Vi har kommit fram till att bara spela två av dem åt gången. Vi provade att ha alla tre på isen samtidigt under en rätt lång period i början av säsongen, men jag tycker vi tappade på mittfältet då, säger Jakobsson.

– Kolla bara nu senast, då jag tycker att (Patrik) Nilsson gör sin bästa match på länge. Inte bara för att han slår den sista passen fram till några mål, han är också med tidigare i anfallen. Målen sprids ju ut mer nu, de delar på ansvaret. Problemet vi haft under slutspelet har ju annars varit att alltid någon av dem varit borta med skador och sjukdomar.

Hjärnskakning

Christoffer Edlund missade den första kvartsfinalen mot Hammarby efter en hjärnskakning och Erik Pettersson tvingades operera blindtarmen efter just den matchen – och har inte kunnat träna på en vecka.

Christoffer Edlund berättar:

– Första kvartsfinalen var jag inte med på grund av hjärnskakningen, den andra kände jag mig sådär i, i den tredje kändes det bättre. Den fjärde fick jag inga bollar alls att jobba med men i den femte matchen känns det bra igen. Det är lite tufft att komma tillbaka efter en hjärnskakning, och det märktes på mig. Men nu känns det bra. Det kommer bli tufft mot Västerås, men otroligt roliga matcher att spela.

Tränaren Anders Jakobsson igen:

– VSK har varit bäst under säsongen, så det blir en svår semifinal. Samtidigt har vi vunnit mot dem i år, och det är två lag som vill anfalla. Det kan sluta hur som helst.

I den andra semifinalserien (i bäst av fem matcher) möts Villa-Lidköping och Bollnäs.