Sport Sport-topp

"Svårt att inte älska" Hörnqvist

Patric Hörnqvist firar målet.
Patric Hörnqvist firar målet.

Patric Hörnqvist avgjorde i förlängningen när Pittsburgh kopplade greppet om kvartsfinalserien i NHL-slutspelet mot Washington.– Det är svårt att inte älska den här killen, säger tränaren Mike Sullivan.

Pittsburgh vann matchen med 3–2. Hörnqvists avgörande kom 2:34 in i förlängningen. Det var hans femte mål under slutspelet och han är lagets bästa målskytt så här långt.

– Det är det här man drömmer om, att avgöra slutspelsmatcher i sudden, när man plågar sig under sommarträningen och tar i lite extra fast man egentligen inte orkar, säger han till Aftonbladet.

Innan dess hade han också passat fram till Pittsburghs 1–1 i den första perioden.

– Han bara älskar hockey, älskar att vara här, älskar att tävla och har så mycket energi, säger tränaren Mike Sullivan i en tv-intervju med NBC Sport enligt Expressen.

Pittsburgh fick klara sig utan stjärnbacken Kris Letang, som stängs av en match efter sin fula tackling mot Washingtons svenske forward Marcus Johansson, utan puck, i huvudhöjd, matchen före.

– Vi gjorde ingen kanonmatch, men vi försökte spela enkelt och begränsa misstagen, säger Hörnqvist till NBC Sport.

Pittsburghs Oskar Sundqvist gjorde sin första slutspelsmatch. Han var inblandad när laget tog ledningen genom Matt Cullens 2–1 i början av andra perioden.

Pittsburghs seger innebär att laget nu tar kommandot i kvartsfinalserien och har ledningen med 3–1 i bäst av sju matcher.

På lördag kan Pittsburgh gå till semifinal när lagen möts igen i Washington.

Gene J. Puskar/AP/TT
Pittsburghs Patric Hörnqvist framför Washingtons Matt Niskanen.