Sport

Svanstedts stjärna vann i USA

Åke Svanstedt. Arkivbild.
Åke Svanstedt. Arkivbild.

Elitloppstvåan Resolve var tillbaka som vinnare i USA igen. Natten till lördagen vann han Cutler Memorial på The Meadowlands med 100 000 dollar i förstapris, cirka 830 000 kronor.– Resolve var väldigt bra, han gör aldrig ett dåligt lopp, sade tränaren och kusken Åke Svanstedt.

Det var faktiskt första årssegern för femåringen. I Elitloppet på Solvalla blev han tvåa i både försök (Un Mec d'Heripre) och final (Nuncio) efter grymma prestationer.

– Han var enormt bra på Solvalla och visade att han kan mäta sig mot de bästa i världen. Även om det var en förhållandevis bra och kort flygresa så tappade han lite vikt men efter två veckor var allt normalt igen. Det visade han väl i kväll, sade Åke Svanstedt.

Svanstedt körde till spets efter 400-500 meter, han fick bestämma i låg fart för att sedan rycka undan i början av upploppet och vinna enkelt på 1.09,9. Resolve passerade 1,1 miljoner dollar i prissumma efter nattens storseger. Men det kan bli betydligt mer prispengar i sommar till Hans Enggren som äger Nordamerikas bästa häst. Svanstedt är inne på sitt tredje år som tränare i USA och 2016 har börjat strålande. Stallets hästar har redan tjänat åtta miljoner kronor och storloppssäsongen har precis börjat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset