Nyheter Sverige

Svensk bland Europas "most wanted"

En 24-årig misstänkt mördare som eftersöks av svensk polis hör även till Europas mest eftersökta brottslingar på en nylanserad webbsida. ARKIVBILD.
En 24-årig misstänkt mördare som eftersöks av svensk polis hör även till Europas mest eftersökta brottslingar på en nylanserad webbsida. ARKIVBILD.

Till Europas mest eftersökta hör inte bara misstänkta terrorister och maffiamedlemmar. Även en svensk misstänkt mördare finns med på bild när Europeiska myndigheter nu går samman och lanserar Europe's most wanted.

24-åringen misstänks för ett knivmord i Vallentuna i september 2012. Sekvenser från övervakningskameror har visat hur en 22-åring höggs till döds av två män. Den ene dömdes till mord, men 24-åringen som misstänks vara den andre gärningsmannen har hållit sig undan rättvisan.

I efterlysningen beskrivs svensken som medlem i högerextrema Svenska Motståndsrörelsen.

Ytterligare en efterlysning gäller en algerisk medborgare som misstänks för att skjutit ihjäl en man i Malmö i december 2014. TT har tidigare skrivit att omkring 20 personer blev vittnen till dödsskjutningen som skedde i en samlingslokal.

Listan omfattar totalt 45 namn, däribland Salah Abdeslam, en av de misstänkta för terrorattackerna i Paris i november. Listan rymmer även en 29-årig kvinna från Finland som misstänkts för omfattande bedrägerier och en 63-årig rumänsk yogalärare som ska ha utnyttjat barn och begått barnpornografibrott i början av 2000-talet.