Sport Sport-topp

Svensk kritik mot OS-byn

OS-byn i Rio de Janeiro.
OS-byn i Rio de Janeiro.

Om mindre än två veckor invigs OS i Rio.Men 19 av 31 byggnader i OS-byn är inte färdiga ännu.– Det är inte varmt vatten i alla lägenheterna och fortfarande några avlopp som inte fungerar, säger SOK:s Peter Reinebo till Expressen.

Reinebo, verksamhetschef i Sveriges olympiska kommitté, är på plats i den brasilianska OS-byn, där idrottarna kommer att bo.

– Majoriteten av lägenheterna är bobara, men inte alla, och det hade man förstås önskat sig. Men inom tre fyra dagar så tror jag att vi är ikapp. I går och i dag har vi haft stora grupper arbetare här som har jobbat hårt. De är försenade, men kämpar och då får vi också kämpa, säger han till Expressen.

Australiens olympiska kommitté har tidigare kritiserat OS-byn och dess rum. Något som även Tyskland och Italien har gjort.

– Tydligen är det inte säkert. Men vi är hoppfulla att problemen ska vara lösta och att vi ska kunna flytta in i byn under tisdagen eller onsdagen, sade Michael Tancred, talesman för det australiska laget.

Peter Reinebo igen:

– OS-byn är jättesnygg utifrån. Allt är nybyggt. Men det är inte riktigt klart. Och det är problem med att få en del av infrastrukturen i husen att funka. Det är inte varmt vatten i alla lägenheterna och fortfarande några avlopp som inte fungerar. Så man får vara lite pragmatisk, säger Reinebo.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset