Nyheter Toppnyheter Världen

Svensk kvinna död i Brysseldåden

En svensk kvinna i 60-årsåldern, som varit saknad sedan terrordåden i tisdags, har bekräftats vara ett av dödsoffren, uppger UD.
En svensk kvinna i 60-årsåldern, som varit saknad sedan terrordåden i tisdags, har bekräftats vara ett av dödsoffren, uppger UD.

En svensk kvinna i 60-årsåldern, som varit saknad sedan terrordåden i tisdags, är död, uppger utrikesdepartementet för TT.

Kvinnan, vars identitet har bekräftats av belgiska myndigheter, hörde hemma i Mellansverige. Hennes anhöriga har underrättats.

Statsminister Stefan Löfven kommenterar beskedet i ett skriftligt uttalande:

"Jag har i dag med sorg tagit emot beskedet att en svensk har avlidit i tisdagens terroristdåd i Bryssel. Jag sörjer med den omkomnas familj och anhöriga i denna svåra stund."

Ytterligare en svensk kvinna saknas efter terrordåden och sökandet efter henne fortsätter.

– Vi har förstärkt personalen på plats med två personer som hjälper till med kontakt med myndigheterna i Belgien och de anhöriga, säger Anna Björkander, kommunikationschef på UD, till TT.

31 personer dödades i attackerna, varav sju ännu inte har identifierats, enligt vad vårdkällor uppger för belgiska medier. Omkring 300 personer skadades, bland dem en gravid svensk kvinna som fortfarande vårdas på sjukhus. Kvinnan försattes i artificiell koma på grund av sina svåra brännskador, men har sedan väckts.