Sport

Svensk lättnad efter ny förlust

Sverige förlorade för andra dagen i rad i fyrnationsturneringen i Lillehammer, 27–28 mot Norge.Då var det mungiporna uppåt i handbollslandslaget.– Det här är ett bevis för att vi är med däruppe, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson.

De svenska handbollsdamernas självförtroenden fick sig en törn efter storförlusten mot Ryssland (24–32). Därför var insatsen i avslutningsmatchen på träningsturneringen i Norge viktig.

Uppryckningen var avsevärd. Sverige pressade Norge, ledde i halvtid och var steget före långt in i den andra. Till slut föll Sverige med uddamålet, 27–28, mycket på grund av en blågul utvisning i slutskedet.

– Vi spelar mot Europamästarna på deras hemmaplan och kunde lika gärna ha vunnit. Det är jättebra, säger Thomas Sivertsson.

Med VM mindre än en vecka bort var prestationen mer än välkommen.

– Väldigt viktigt. Det var tungt när vi inte kom till alls mot Ryssland. Samtidigt visste vi att vi har gjort sju kanonmatcher i år och i dag visar vi att vi är ett bra lag, sade Sivertsson.

Johansson imponerade

Anna-Maria Johansson gjorde sex mål på sju skott och var skyttebäst i Sverige. Isabelle Gulldén och Johanna Ahlm gjorde fem mål var.

– "Majsan" (Johansson) vinner otroligt mycket en mot en och ligger också bakom väldigt mycket för de andra. "Bella" (Gulldén) gör en fantastisk första halvlek och är stabil rakt igenom. Men framför allt är det en krigarmatch av hela laget. Det är tufft att möta Norge, säger förbundskaptenen.

Laddar med matcher

I och med det flitiga matchandet kommer dagarna fram till lördagens VM-premiär mot Angola att handla mycket om att ta hand om kropparna.

Undantaget är genrepet mot Rumänien i Eslöv på onsdag.

– Vi har valt ett upplägg med mycket matcher och när vi spelar som i dag känns det som om vi har gjort rätt, säger Sivertsson.

Uppryckningen lovar gott inför VM i Danmark som för svensk del inleds med match mot Angola den 5 december.