Nöje

Svensk mest lik van Gogh

Är du lik konstnären Vincent van Gogh? Då kan du göra som tusen andra män och ge dig in i tävlingen "I am Vincent". Arkivbild.
Är du lik konstnären Vincent van Gogh? Då kan du göra som tusen andra män och ge dig in i tävlingen "I am Vincent". Arkivbild.

Just nu pågår en udda tävling om vem i världen som är mest lik konstnären Vincent van Gogh – och toppar listan gör svensken Petter Samuelsson.

– Vi har ungefär samma färger. Det finns andra i tävlingen som också är väldigt lika men jag står mig nog ganska bra, säger Petter Samuelson till Dagens Nyheter.

Bakom konstprojektet "I am Vincent" står den kanadensiske författaren Douglas Coupland.

I tävlingen, där vem som helst kan ladda upp en bild på sig själv, deltar över tusen personer från hela världen. Vinnaren kommer att få 5 000 euro samt flygas till Vancouver för att 3D-skannas och förevigas som en staty i brons.

På tredjeplats ligger Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi med strax över 21 000 röster, jämfört med Petter Samuelssons 38 000. Den förre låg i ledning för en tid sedan.

Vinnaren utses av Coupland själv den 20 augusti. Fram till dess är det fritt fram för fler rödhåriga, skäggiga män att ge sig in i internettävlingen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset