Nöje Musik TV Metro Music

Svensk skriver musik till succéserie

Det är en solokarriär som är mest lockande för John Lundvik, men att få skriva musik till "Empire" gick inte att tacka nej till. Pressbild.
Det är en solokarriär som är mest lockande för John Lundvik, men att få skriva musik till "Empire" gick inte att tacka nej till. Pressbild.

Den stjärnspäckade serien "Empire" får förstärkning från låtskrivaren John Lundvik. Han skriver musik till seriens tredje säsong. – Det skulle vara otroligt häftigt att få skriva något åt Alicia Keys, säger han.

Det var omöjligt för John Lundvik att tacka nej till uppdraget. Tv-serien har miljontals tittare varje vecka och dess popularitet lockar allt fler stora namn till att medverka.

– Det är fantastiskt roligt och det känns som att det ligger helt rätt i tiden för mig, säger han.

Tidigare har han bland annat skrivit låten "When you tell the world you're mine", som framfördes av Agnes Carlsson och Björn Skifs på kronprinsessan Victorias bröllop. Men att skriva musik till en stor tv-produktion är en ny utmaning.

– Det här är lite mer mainstream, det gör det inte mindre nervöst men det är lite enklare och faller sig mer naturligt.

"Empire" är en dramaserie om ett musikimperium och John Lundvik tror att dess framgång beror på att problemen i musikindustrin tas upp.

– Fördelningen är orättvis och det kommer inte fungera i längden om det ser ut som det gör med betalningar för artister och låtskrivare. Den yngre generationen behöver veta att det behövs ett extrajobb om man inte blir jättestor från början, säger han.

Josefin Mirsch
John Lundvik är i gott sällskap. Tv-serien "Empire" har bland annat gästats Alicia Keys och Ne-Yo och originalmusiken är skriven av Timbaland. Pressbild.

Läs också