Sport

Svenska fansen imponerade på Conte

Det svenska publikstödet imponerar på många i EM.
Det svenska publikstödet imponerar på många i EM.

Italien vann fotbollsmatchen med 1–0, men på läktarplats vann de svenska supportrarna på knockout.Till och med Italiens förbundskapten lät sig imponeras.– Det var vackert att se allt det gula, säger Antonio Conte.

Den gula väggen på Stadium Municipal i Toulouse sträckte sig från mitten av långsidan till mitt på kortsidan. Och runt om på hela arenan syntes även mer eller mindre stora gula öar i publikhavet.

– Stödet var otroligt, som alltid. I dag visar de verkligen sitt rätta jag och det är tråkigt att vi inte kan ta åtminstone en poäng, säger Emil Forsberg, som inte är ensam om att uppskatta svenskarnas engagemang.

– Det är viktigt. De kommer hit och tar ledigt från sina jobb för att komma hit och stötta oss, och vara med på vår resa, säger Martin Olsson.

"Skithäftigt"

Albin Ekdal:

– Det betyder ganska mycket, framför allt innan matchen och när det blir avbrott så hör man dem konstant och man ser det gula havet. Det är jävligt häftigt. Stort tack till alla som kom, det betyder mycket.

– Det är skithäftigt att se dem och i dag var det verkligen ett markant övertag för svenskarna gentemot italienarna och de sjöng och även fast vi förlorade så applåderade de oss. Så det var grymma fans i dag.

De svenska supportrarna är uppskattade även utanför det svenska laget.

– Till och med dopningskontrollanten säger "era fans skapar magi", det förtjänar de att få höra. Vi kommer behöva dem mer än någonsin nu, säger John Guidetti till SVT.

Conte vill se mer blått

Italiens förbundskapten Antonio Conte uppmanar nu de italienska fansen att ta på sig blå, enhetliga tröjor till nästa match. Så att spelarna ser att det har ett stort stöd.

– Det var 9 000 italienska fans på läktarna men de hade olika färger på sig, säger Conte.

Sverige står på en poäng efter två matcher och måste troligtvis vinna mot Belgien för att kunna nå åttondelsfinal.

– Vi har en match kvar i EM, vi har massa svenska fans, vi ska försöka vinna både för deras och för vår skull, säger Albin Ekdal.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset