Sport

Svenska landslagsstjärnan anklagas för rasism: "Han kallade mig apa"

Brøndbys sydafrikanska spelare Lebogang Phiri säger att han blivit utsatt för ett rasistiskt påhopp av Marcus Berg.
Brøndbys sydafrikanska spelare Lebogang Phiri säger att han blivit utsatt för ett rasistiskt påhopp av Marcus Berg.

Brøndby anmäler Marcus Berg till Uefa.Enligt den danska klubben ska den svenska landslagsanfallaren ha uttryckt rasistiska skällsord i torsdagens Europa League-kval.

Brøndbys sydafrikanske spelare Lebogang Phiri säger att han blev utsatt för ett rasistiskt påhopp av den svenske Panathinaikosspelaren Marcus Berg under torsdagens match i Europa League.

– Marcus Berg gick förbi mig och kallade mig en "monkey". Jag har aldrig någonsin upplevt något liknande. Det är totalt brist på respekt för andra människor, sade Lebogang Phiri till den danska tidningen Ekstra Bladet efter matchen.

Nu har den danska klubben anmält händelsen till det europeiska fotbollsförbundet (Uefa). Det bekräftar Brøndbys kommunikationschef Christian Schultz för Radiosporten.

Marcus Berg säger till Aftonbladet att han inte fällt kommentaren.

– Det är inte sant. Det låter väldigt konstigt. Det var tjafs, men något sådant sade jag inte, säger han.

– I stridens hetta ute på planen så sägs det massvis med saker. Jag fick ta mycket skit och tufft spel, man ger igen och försöker få motståndarna ur balans. När matchen är slut lägger man det åt sidan, glömmer det och skakar hand. Det är upp till dem om de vill vara professionella spelare och gå vidare, eller dra upp allt som händer på planen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset