Sport Sport-topp

Svenskar bakom Ottawas segervändning

Ottawa, med svenskarna Mika Zibanejad och Erik Karlsson, till höger, fick jubla igen i natt. Arkivbild.
Ottawa, med svenskarna Mika Zibanejad och Erik Karlsson, till höger, fick jubla igen i natt. Arkivbild.

Mika Zibanejad utsågs till matchens första stjärna. Erik Karlsson var bra som vanligt. Det var svenskt i huvudrollerna när Ottawa vände 1–3 till 5–3 på 12 minuter mot Los Angeles.

Ottawa hade inte gjort ett mål i power play på de fyra senaste matcherna, och det såg ut att bli likadant i bortamötet med Los Angeles. Men med knappa sju minuter kvar hittade Mika Zibanejad, rätt i den spelformen, nionde målet för säsongen, och gav Ottawa ledningen med 4–3.

– Vi hade haft några bra chanser före det. Nu försökte jag bara få den på mål, sade Zibanejad, matchens första stjärna, till ottawasun.com.

Han hade själv ett skott i stolpen tidigare i matchen.

Den förre JVM-hjälten var med och inledde Ottawas vändning i slutperioden. Han och Erik Karlsson, matchens tredje stjärna, spelade fram Bobby Ryan till 2–3 i periodens nionde minut.

5–3 kom i öppen bur, en välkommen seger för Ottawa som förlorat de två senaste matcherna med sammanlagt 2–11 och som behöver poäng i jakten på en slutspelsplats.

I samband med matchen kungjorde Los Angeles att 28-årige slovenen Anze Kopitar, med förflutet i Södertälje och Mora, skrivit på ett nytt åttaårs-kontrakt.

Marcus Johansson gjorde sitt elfte mål för säsongen när hans Washington överraskande föll mot Buffalo med 1–4. Filip Forsberg är uppe i 13 mål efter att ha gjort det sista målet i Nashvilles 3–0-seger mot Minnesota.