Sport Sport-topp

Svenskarna bakom Washingtonseger

Washington Capitals Nicklas Bäckström gjorde två mål när hans lag besegrade Columbus med 6–3 i nattens NHL-ishockey.
Washington Capitals Nicklas Bäckström gjorde två mål när hans lag besegrade Columbus med 6–3 i nattens NHL-ishockey.

Nicklas Bäckström gjorde två mål när hans Washington besegrade Columbus på bortaplan med 6–3 och drygade ut sin ledning i nattens NHL-ishockey.– Vi har jobbat hårt alla fyra femmor. Det är därför vi är framgångsrika, sade Bäckström till nhl.com efter matchen.

Washington leder nu ligan med fem poängs marginal och Bäckström blev utsedd till en av matchens stjärnor.

Även två andra svenskar stod bakom Washingtons seger i Nationwide Arena. André Burakovsky gjorde 5–2-målet och lagkamraten Marcus Johansson stod för en assist och satte sitt trettonde mål för säsongen, när han säkerställde slutresultatet med 33 sekunder kvar av matchen.

Resultatet kanske inte var helt förvånande då Columbus ligger sist i tabellen.

– Men jag tycker ändå inte att vi spelade särskilt bra. Vi tog vara på chanserna vi fick, det var vad som avgjorde, sade Nicklas Bäckström till aftonbladet efter slutsignalen.

Columbus svenska duo, William Karlsson och Alexander Wennberg, fick assistpoäng i matchen.

Vancouver utan skadade lagkaptenen Henrik Sedin fick se sig besegrade av New York Rangers med 2–3 i Madison Square Garden efter övertid. Henrik Lundqvist som vaktade Rangers mål berömde T.J Miller i motståndarkassen efter att denne gjort 46 räddningar i matchen.

– Vi förtjänade de två poängen, det är ingen fråga om det. Miller gjorde allt han kunde och gjorde många bra räddningar för att behålla sitt lag i matchen. I slutändan tycker jag verkligen att vi förtjänade segern, sade Lundqvist till nhl.com.