Sport Sport-topp

Svenskt OS-hopp i terrorns Belgien

Emma Johansson. Arkivbild.
Emma Johansson. Arkivbild.

Cykelstjärnan Emma Johansson bor i belgiska Zingem, sju mil från Bryssel. Men Johanssons cykelliv påverkas i nuläget inte av terrordåden.Herrproffset Fredrik Ludvigsson var anmäld till Flandern runt på onsdagen men flög inte till Belgien.

För Johansson – ett av Sveriges största OS-hopp i sommar – väntar ett lopp i Belgien på söndag, Gent–Wevelgem.

– Det är svårt att säga redan nu vad som händer med det loppet. Än så länge påverkas vi inte, vi fortsätter som vanligt och Emma har fullt upp med träning, säger tränaren och maken Martin Vestby till TT.

Herrloppet Flandern runt ska genomföras som planerat på onsdagen, beslutade tävlingsarrangören efter ett möte med polisen, skriver cyclingnews.com.

Två svenskar var anmälda till loppet, Fredrik Ludvigsson som kör för Team Giant-Alpecin, och Jonas Ahlstrand i Team Cofidis. Team Cofidis har inte meddelat något om att deras cyklister får svårt att ta sig till Belgien men Ludvigsson kommer inte att köra loppet.

"Tur man inte hann åka så (att) man var där när det hemska hände", skriver han på Twitter.

Enligt Verdens Gang kunde den norske cyklisten Vegard Stake Laengens inte ta sig till Bryssel på tisdagen på grund av terrorattackerna.

Den svenske fotbollsspelaren Erdin Demir, som spelar i belgiska Beveren, har varit på semester i Sverige och skulle ha flugit tillbaka till Belgien på tisdagskvällen.

– Det första jag tänkte på var vad som hänt om jag haft ett tidigare flyg, säger han till Kvällsposten.

– Det är en obehaglig känsla. Jag har försökt kontakta min tränare för att se vad som kommer att hända.