Sport

Sverige EM-åtta efter avslagen match

Förbundskapten Staffan Olsson. Arkivbild
Förbundskapten Staffan Olsson. Arkivbild

Åtta i EM efter 24–26-förlusten mot Polen.Men klart för OS-kval.Handbollsherrarna lämnar Wroclaw med stämpeln "godkänt" på sig.

Med den där OS-kvalplatsen fixad var det något av akademiskt intresse över placeringsmatchen mot Polen på fredagseftermiddagen.

Sjua eller åtta? Det kan förstås kvitta.

Men en match är en match och förbundskaptenen Staffan Olsson härsknade till när det spreds och tappades bollar i början av första halvlek. När Polen ledde med fyra bollar samlade han gänget, höjde rösten under time-outen och ställde frågor:

– Varför slänger ni bort en massa bollar?

– Är det roligt?

Nilsson träffade ribban

I halvtid, sedan Sverige nått ifatt till 12–12, sade han till TV3:

– Vi var sega i anfallsspelet och i kontringarna i början och gjorde lite väl många tekniska fel. Det är svårt att ladda för en sån här match, men nu har vi kommit in i det och då ska vi behålla det också.

Det gick väl så där.

Polen smet förbi och när Lukas Nilsson hade chansen att kvittera drog han straffen i ribban. I stället gjorde Polen 26–24.

"Otrolig mora"

Trots förlusten var spelaren Niclas Ekberg nöjd med mästerskapet.

– Vi har visat otrolig moral genom hela mästerskapet, stått samman som en grupp och förhoppningsvis visat svenska folket att vi är ett räkna med, sade han till TV3.

– Vi har gjort så bra vi har kunnat, men det har inte räckt hela vägen.

Andreas Nilsson:

– Det är alltid surt att förlora, men vi har fått den OS-kvalplats som vi kom hit för. Framtiden ser ljus ut, vi har många unga spelare på väg upp som kommer att bli jättebra.

För Jesper Nielsen blev slutet trist. Mitt i andra halvlek fick han en rejäl lårkaka och såg resten av matchen från bänken, med lindat vänsterlår.