Sport

Sverige enkelt till VM i Frankrike

Fredrik Petersen fick jubla över den säkrade VM-platsen till Frankrike.
Fredrik Petersen fick jubla över den säkrade VM-platsen till Frankrike.

Sveriges herrlandslag i handboll är klart för VM i Frankrike nästa år.Det blev aldrig spännande i playoff-mötet med Bosnien-Hercegovina. Med åtta mål att gå på kunde Blågult nöja sig med oavgjort i returmötet, 27–27.

Sverige tog död på hemmalagets och Sarajevopublikens förhoppningar direkt från avkast.

Efter 19–27 i första matchen hade Bosnien-Hercegovina behövt en bra start för att få vittring. I stället gjorde ett effektivt Sverige mål i nära nog varje anfall.

– Vi är det klart bättre laget. Det var nästan mer liv i Växjö än här, mer bortaplan där än här, sade förbundskaptenen Staffan Olsson till Kanal 5.

I andra halvlek karakteriserades den svenska insatsen mer av kontroll än av sprudlande energi. Platsen i VM i Frankrike i januari nästa år var aldrig i fara.

– Jättehärligt. Vi gör två väldigt bra matcher. Vi lägger grunden på hemmaplan men kontrollerar den här matchen också. I dag kan jag leva med oavgjort, sade Olsson.

Nästa uppgift är OS-turneringen i Rio de Janeiro. Sveriges trupp till äventyret i Brasilien är långt ifrån spikad. Innan den sätts på pränt ska en handfull skador – bland annat på lagpappan Kim Andersson och storskytten Lukas Nilsson – redas ut.

– Om ett par timmar stämplar jag ut för en veckas semester. Efter det börjar vi tänka på det, sade Olsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset