Sport

Sverige måste hitta anfallslösningar

Förbundskapten Staffan Olsson har en del att fundera på inför mötet med Spanien på onsdag.
Förbundskapten Staffan Olsson har en del att fundera på inför mötet med Spanien på onsdag.

Sverige fick på nytt problem mot ett offensivt försvarsspel.Nu måste laget hitta lösningar inför gruppavslutningen mot Spanien.– Det är huvudgrejen att jobba med, säger förbundskapten Staffan Olsson.

Sverige fick på nytt en bra start i matchen mot Tyskland i handbolls-EM. Men än en gång gick spelet i stå i den andra halvleken, och Sverige tappade en fyramålsledning i paus till förlust med 26–27.

– Vi bränner ju några ganska bra lägen. De går ut på två punktmarkeringar, då blir vi stressade och så får vi några utvisningar tidigt i andra halvlek. Då faller vi igenom, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

– Vi lyckas inte lösa den här två-punkten. Det är den stora anledningen känns det som.

Brist på samspel

Inför EM sattes stora frågetecken för om Sverige skulle lyckas få ihop det unga, oerfarna laget till en fungerande enhet. Staffan Olsson menar att bristen på samspel kan vara en av anledningarna till att spelet slutade fungera när tyskarna gick högt upp i sin defensiv.

– Det är definitivt en anledning, att det är ungt och framförallt spelare som inte har spelat ihop.

– Vi försökte olika varianter och hoppades att vi skulle hitta någon uppställning. Det är möjligt att det blir lite för mycket byten och stressigt, det är svårt att svara på.

"Prata igenom"

Sverige möter gruppettan Spanien i den sista gruppspelsmatchen på onsdag. Tar Sverige poäng så går laget vidare till nästa runda. Men det finns att jobba på fram tills dess.

– Framförallt måste vi prata igenom om de väljer en offensivare variant i försvaret, säger Staffan Olsson.

Sverige kan nå huvudrundan även om det blir förlust mot Spanien, om Tyskland besegrar Slovenien i den tidiga matchen i grupp C. Vinner däremot Slovenien så är Sverige piskat att ta poäng för att ta sig vidare.