Sport Sport-topp

Sverige protesterar mot EM-schemat

Sverige gillar inte spelschemat i handbolls-EM.
Sverige gillar inte spelschemat i handbolls-EM.

Handbollslandslaget får bara 18 timmars vila mellan matcherna mot Danmark och Ungern i EM.Nu har Sverige skickat in en protest för att få match mot Ungern flyttad.– Men det blir nog resultatlöst, hamnar i en papperskorg någonstans, säger Ola Lindgren.

När spelschemat för mellanrundan kom ut visade det sig att Sverige efter fredagens match mot Ryssland först har tre spellediga dagar för att sedan spela den sista matchen på tisdag (Danmark, klockan 20.30) – och den första på onsdag (Ungern, 16.00).

– Jag fattar inte, kan de inte göra det normalt någon gång? Det är ju helt ologiskt. Jag förstår inte det, säger Jonas Källman.

"Fullt upp"

Även förbundskaptenen Ola Lindgren blev rejält irriterad när han fick reda på det.

– Nu har man börjat lugna ner sig lite. Men det skapar ju irritation och man undrar lite om de tänker till. Men tv styr mycket. Och nu har vi börjat få fokusera på det.

– Det går inte att lägga energi på allting som händer runt omkring. Det är mycket med skydd och böter och hit och dit. Ska man vara med i alla frågor så har man ju fullt upp att hänga med, säger han.

Sverige skickade in en formell skrivelse till EM:s tävlingsledning med förhoppningen att kunna byta avkasttid med Spanien–Ryssland, som är den sena onsdagsmatchen. Men det snabba svaret blev att det är svårt att göra något, då tiderna redan skickats ut.

Lönlöst

Frågan ska ändå tas upp på EM-ledningens möte under torsdagskvällen.

– Det blir bara för att visa att man inte tycker det är rätt. Det blir nog resultatlöst, hamnar i en papperskorg någonstans, säger Lindgren.

TT: Du har inte så stora förhoppningar att det ska ge någon effekt?

– Nej, men man kan ändå protestera.

Sveriges match mot Ryssland på fredagskvällen startar klockan 20.30.