Sport

Sverige tar hjälp av Finland

Erik Gustafsson.
Erik Gustafsson.

Sverige ska göra precis som Finland.Och tvåla dit Kanada.– Vi har lärt oss av vad Finland gjorde rätt mot dem, säger backen Erik Gustafsson inför torsdagskvällens VM-kvartsfinal i S:t Petersburg.

För varje gruppspelsmatch som Tre Kronor spelat har truppen fått nya lärdomar. Inför kvartsfinalen har spelarna dessutom lärt sig av grannationen Finland.

Förbundskapten Kari Jalonens gäng imponerade i gruppfinalen mot Kanada och vann med hela 4–0.

Nu vill Erik Gustafsson att Sverige ska använda sig av ett liknande spelsätt inför torsdagens VM-kvartsfinal mot kanadensarna i S:t Petersburg.

– De spelade med en tajt defensiv och hade fem gubbar med sig hem. Det gjorde att Kanada hade svårt att skapa målchanser, då de var tvungna att gå igenom fem man, säger han

– Vi måste vara noggranna med pucken och sedan se till att de alltid ställs mot fem gubbar över hela banan.

Utöver det ska Tre Kronor minimera misstagen i egen zon, inta tappa några puckar på fel ställen och se till att hålla rätt positioner i defensiven.

– Tyvärr har vi inte kommit upp till den potential som vi har i laget. Men nu är det kvartsfinal. Vi har börjat snacka om det och förhoppningsvis har vi lärt oss av läxan och kan spela en riktigt bra match mot Kanada. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Erik Gustafsson.

– Och att få möta Kanada med det lag som de har är en riktig utmaning. Vi har allt att vinna.

Läs också