Sport

Sverige tränar med Norge inför OS

Isabelle Gulldén och de övriga handbollsdamerna ska på OS-läger med norska världsmästarna i sommar. Arkivbild.
Isabelle Gulldén och de övriga handbollsdamerna ska på OS-läger med norska världsmästarna i sommar. Arkivbild.

Mycket tid tillsammans ska bädda för en svensk OS-succé.Bland annat planerar Svenska handbollsförbundet ett träningsläger tillsammans med Norge i juni.– Att träna med världsmästarna blir fantastiskt, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

Sverige är klart för OS efter att ha vunnit sina två inledande matcher i OS-kvalet mot Mexiko och Polen, trots att en match mot värdnationen Ryssland återstår i Astrachan.

Redan nu börjar arbetet för en svensk medalj.

– Vi har ett fantastiskt bra lag redan och nu har man en hel sommar ihop där vi kan finslipa på spelet. Så länge alla kan hålla sig friska ser det riktigt bra ut, säger Isabelle Gulldén.

Redan nu är det klart att Sverige kommer att ha ett gemensamt träningsläger tillsammans med världsmästarnationen Norge 9–20 juni i Lagos i Portugal. Lägret kommer troligtvis att innehålla två regelrätta landskamper och dessutom ytterligare samarbete.

– Det är fantastiskt att få träna med världsmästarna. Det var bestämt redan innan, för det kan också ses som en kick-off inför EM i december. Men nu kommer det ett OS emellan, säger Lasse Tjernberg.

Dessutom kommer Sverige att ligga samlade på flera kortare läger i juli för att sedan åka över till Brasilien i slutet av juli eller början av augusti.