Sport

Sverige utan ettan jagar kvartsfinal

Sverige siktar på kvartsfinal i VM utan ettan Pär Gerell. Arkivbild.
Sverige siktar på kvartsfinal i VM utan ettan Pär Gerell. Arkivbild.

Sveriges högst rankade bordtennisspelare är skadad och missar lag-VM. Men även utan Pär Gerell är siktet på kvartsfinal.

Sveriges herr- och damlag anlände till VM-staden Kuala Lumpur i tisdags. På söndagen inleds gruppspelet i mästerskapet. De tre bästa av sex lag i varje grupp går vidare till slutspel, ettan går direkt till kvartsfinal medan tvåan och trean går till åttondelsfinal. Med Tyskland som klar gruppfavorit är det en åttondel som Sveriges herrar får sikta på.

– Klart att det har ställt till det lite grann att vår högst rankade spelare inte finns med. Gerell hade behövts med sin erfarenhet. Men det har varit vår styrka på senare tid att vi har många spelare att välja bland, säger Ulf "Tickan" Carlsson, en av två förbundskaptener för herrarna.

I Tyskland saknas världsstjärnan Dmitrij Ovtcharov, men laget är ändå gruppfavorit. Sverige är andraseedat i gruppen.

– Vi, Frankrike och England slåss nog om plats två och tre bakom Tyskland. Frankrike slog oss senast i kvartsfinalen i EM och vi brukar ligga jämnt i rankingen, säger Carlsson.

– Danmark och Malaysia är lite sämre.

– Vi var rankade åtta i världen när lottningen gjordes, nu är vi något steg längre ner. Målet är att nå kvartsfinal. Gör vi det så är det riktigt bra.